életfilm | 2014-07-26 14:32  
Tanulmányaim: Gimnáziumi és vegyipari érettségi, Pedagógiai főiskola, pszichodráma, grafológia, Meikszner tanfolyam, homeopátia szabadegyetem, radiesztézia tanfolyam, tanulásmódszertan tanítási tanfolyam. Elvégeztem a job-agyféltekés rajztanfolyamot és az uokáimnak továbbadtam.
Dolgoztam kisegítő nővérként, biológiai kutató laboratóriumban asszisztensként, egyetemen vegyésztechnikusként, általános iskolában tanítottam: kémiát, tanulásmódszertan, informatikát, technikát, fizikát. Egyik diplomamunkám egy kémia tankönyv volt, amiből tanítottam. Most rajzolok és tűzzománcozom. Kémia órán gyakran relaxáltattam a gyerkeket ezetett meditációval és így mutatam be nekik pl. az atomszerkezetet.

Szüleimmel meleg, bensőséges volt a kapcsolatom, csupán két nagynénémmel nem tudtam kijönni. Ma már tudom, hogy akaratukon kívül ellenpéldával tanítottak.
Párommal 48 éves házasok vagyunk, bár érdeklődési körünk sokban eltér, jó együtt élnünk. Szeretek vele kertészkedni, (már elfogadja a holddal való növényművelést), beszélgetni (azt is meghallgatja ami nem érdekli, csak nem szól hozzá),
ház körüli munkákat közösen végezni, unokákkal foglalkozni.
Három gyermekemmel végeredményben remek lett a kapcsolatom, csak az elsőnél volt három nehéz évem. Akkor még nem, de ma már tudom, hogy szülés utáni depresszióban szenvedtem. Gyermek korukban Őszinte volt a viszonyunk, és párommal együtt igyekeztünk, hogy ne telepedjünk rájuk. Ez jól sikerült, mert ma már gyakran mondják ezt nekünk vissza és igen jó hallani a szavaikat, amikor mondják, hogy boldog gyerekkoruk volt.
Egyik menyemmel és a vejemmel szintén jó a kapcsolatom, szeretnek bennünket, az unokák gyakran vannak velünk, főleg iskolai szünetben, családi ünnepeken, közös programokon, és néha jönnek, hogy a tanulásban segítsem őket.
A másik menyem a fiamtól való válása után nem áll szóba velünk, és már a tőle való unokáim se tartják velünk a kapcsolatot. Már nem sírok e-miatt, tudom, ha kell úgyis visszatalálnak.

Spirituális úton tudatosan a kisebbik fiam hatására indultam. Ő 17 éves korában kapcsolódott egy antropozófiát boncolgató csporthoz, így én is elkezdtem olvasni Rudolf Steiner munkáit. Volt egy meghatározó találkozásom egy idős asszonnyal,6 évesen megéltem tudatosan a testem elfoglalását, édesapám halála után 39 nappal megtisztelt azzal, hogy eljött búcsút venni és többször kaptam mesteremtől hangos szóbeli üzenetet. Álmaim közül több feledhetetlen jósló álom volt és mindig segítettek. Megtanultam és levzsgáztam radiesztéziából, arcdiagnosztikából.
Voltam Reiki tanfolyamon, megismerkedtem, de nem mélyen a Prána-nadival, ismerem és gyakorlom a kristálypunktúrát és sok olyan spirituális technikát amelyeket a magam képére formáltam.
Grafológiával szoktam ismerősöket segíteni az önismeretükben.
Nekem önismeretben a pszichodráma segített, amit akkor kegyetlennek éreztem, de ma már tudom, hogy nagyon kellett.
Tartottam iskolámban Vízöntő kört, ahol megtanítottam a gyerekeket ellazulni, célokat tudatosan kitűzni meditatív állapotban.
Többször előfordul, hogy emberek ismeretlenül beszélgetésbe elegyednek velem és mindig kiderül, hogy tudok nekik valamit adni.
Jelenleg a tudatos teremtést gyakorlom.
Legkedvesebb könyveim, amik sorsfordítók voltak: R.Steiner, Magasabb világok megismerésének útja, Müller Pétes, Jóskönyv, Dr. Newton, Lelkünk útja. És rengeteg könyv, Kryon és Saint German üzenet, segített a fejlődésemben.
Betegségeimben legtöbbször megtalálom az okot, tüneteim egy-két nap alatt elmúlnak.
Változtatni mindig apróságokban szoktam, amik folyamatosan felmerülnek, inkább fejlődni szertnék (ill. fejődöm!!)
tudatosságban. Legfontosabbnak tartom,hogy törüljem az életemből a hazugság minden morzsáját, ne legyenek semmivel és senkivel elvárásaim és ne is akarjak senki embernek megfelelni. Apróság, de gyakran elfelejtem, hogy az utcán menve mindíg mosolyogjak rá a szembejövőkre.
Ennyi jutott most az eszembe. Szeretettel ölelem mindazokat, akik ezt elolvassák. Zsóka