SzívTudat Központ - Bíbor: EmeMeseNemMese rovata : UR Teremtette / mese a tudás hordozóiról és a nyelvről/ OKTATÁS FORDÍTÁS/MTA KÓD/Lehel Kürtje KÓD (iniciálékhoz)
 

 

 

 

(95) Tiszta Forrás Kommunikáció Fordító "Lehel Kürtje" 1. rész Fordulás a Poláris kommunikációból a felelősségteljes Egységtudatig

 

 FORDÍTÁS-ÁTÍRÁS a régi információról

Régi:

 

lBiro Virag

# bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, a mit elgondolnak magukban?

A nyelvek összezavarodása
6 És monda az Úr: Ímé e nép egy, s az egésznek egy a nyelve, és munkájának ez a kezdete; és bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, a mit elgondolnak magukban. 7 Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvöket, hogy meg ne értsék egymás beszédét. 8És elszéleszté őket onnan az Úr az egész földnek színére; és megszűnének építeni a várost. 9Ezért nevezék annak nevét Bábelnek; mert ott zavará össze az Úr az egész föld nyelvét, és onnan széleszté el őket az Úr az egész földnek színére.

(V. ö. 1 Krón. 1,24–27.)
1Mind az egész földnek pedig egy nyelve és egyféle beszéde vala. 2És lőn mikor kelet felől elindultak vala, Sineár földén egy síkságot találának és ott letelepedének. 3És mondának egymásnak: Jertek, vessünk téglát és égessük ki jól; és lőn nékik a tégla kő gyanánt, a szurok pedig ragasztó gyanánt. 4És mondának: Jertek, építsünk magunknak várost és tornyot, melynek teteje az eget érje, és szerezzünk magunknak nevet, hogy el ne széledjünk az egész földnek színén. 5Az Úr pedig leszálla, hogy lássa a várost és a tornyot, melyet építenek vala az emberek fiai.
A nyelvek összezavarodása
6És monda az Úr: Ímé e nép egy, s az egésznek egy a nyelve, és munkájának ez a kezdete; és bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, a mit elgondolnak magukban. 7Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvöket, hogy meg ne értsék egymás beszédét. 8És elszéleszté őket onnan az Úr az egész földnek színére; és megszűnének építeni a várost. 9Ezért nevezék annak nevét Bábelnek; mert ott zavará össze az Úr az egész föld nyelvét, és onnan széleszté el őket az Úr az egész földnek színére.
Sém nemzetsége Ábrámig
1